Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara
RSS

Blog yorumlarından '2020' 'Temmuz'

Su Borularının Temizlik İşlerinde Önemi

Su borularının temizlik işlerinde önemi

Su boruları binaların alt yapı ve bazı açık alanlarında görebildiğimiz plastik borulardır ve neredeyse her binanın yapı stoğunda oldukça önemli işlevleri mevcuttur. Bazı bina stoklarında içme suyu için tesisat kullanılırken bazı yerlerde de farklı su giderinin geçiş yolu sağlanmaktadır. Bu noktada su borusu özelliklerinin önemi dikkate alınmalıdır.

SU BORULARININ KULLANIM ALANLARI

Su borusu sık olarak ev veya iş yeri tesisatlarında kullanılan malzemeler olduğundan uzun vadeli kullanım hususu dikkate alınmalıdır. Bazı durumlarda su borularında akıntılar meydana gelebilmektedir. Akıntının en temel sebeplerinden bir tanesi tesisatın yanlış olması veya sonradan meydana gelen pürüzler nedeniyle çatlama ve kırıkların meydana gelmesidir.

Su borularının kendi içinde birçok çeşide ayrılır. Bu çeşitler ilk kurulum aşamasında iyi bir şekilde seçilmelidir. Seçim iyi bir şekilde yapılmadığın taktirde kısa vadede sorunlar meydana gelir ve uzun ömürlülük görünmez.  Bu nedenle de malzemeden satın alacak kişinin, inşaatı yapacak ustanın ya da diğer kişilerin kaliteli malzeme alması ve bu malzemeleri kullanması gerekir.

 

 

Temiz su için hazırlanan tesisatta kullanılacak olan boru özellikleri;

  •          Kullanım amacına uygun olması.
  •          Su kalitesini etkilemeyen özelikte olması.
  •          Korozyona dayanıklı malzemelerden yapılmış olması.
  •          Sıcak su ve soğuk su tesisatı olacaksa bu durumda çelik, plastik ve bakır borulardan yararlanmak gerekir.
  •          Bakır borular estetik beklentisi olanlar için idealdir. Sıva üstü tesisatlardı sert çekilmiş sistemlerde kullanım olur.

Bu hususlar ve daha birçok husus göz önüne alınarak su borusu seçimi yapılmalıdır. Su borularının bina temizliğinde ve su temizliğinde oldukça önemli rolleri mevcuttur. Su boruları bina içlerindeki işlevlerini tam olarak yerine getiremedikleri zaman bina içlerinde ve dışlarında beklenmeyen problemler yaşanarak sorunlar daha da büyüyebilir. Su borularının temizlik işlerinde önemi dikkate alınarak boru kullanımı gerçekleştirilmelidir.

SU BORUSU FİYATLARI

Su borusu fiyatları genel olarak firmadan firmaya göre değişir. Firma olarak satışa sunduğumuz tüm borular dış etkenlere karşı ve oluşabilecek her türlü soruna karşı dayanıklı borulardır. Bu nedenle güvenle tercih edebilirsiniz.

 

 

 

Su Borusu

Su borusu, atık suları, su buharlarını ve suyu belirli noktadan diğer bir noktaya aktarmaya yarayan naylon veya demir borulara verilen isimdir. Günümüzde kullanılan su boruları eskiye nazaran daha kaliteli ve ömrü uzun olan borulardır. Eski zamanda kullanılan borular kısa sürede atık sulara ve su buharına karşı dirençlerini kaybedip aşınırken, günümüzdeki kaliteli borular uzun ömürlü ve uzun süre kullanıma uygun borulardır.

 

Uzman Ekibimizden Destek Alın  

0212 628 96 97

 

Kaliteli su borusu

Özellikle günümüzde nüfus artışı ile birlikte ülkemizde bir çok yeni yapı özenle hizmete açılmıştır. Bu yapıları genellikle diğer yapılardan ayıran durum eskilerinden daha güvenilir yapıda, daha sağlam ve zeminleri aynı sağlamlıkta inşaa edilmesi ve sunulmasıdır. Genel olarak eski zamanlarda yapılan ve içerilerinde kullanılan aynı zamanda yapım aşamasında yer alan ürünlerin genel olarak kalitesiz olması dolayısıyla binalar kolaylıkla zarar görebilecek duruma gelebiliyordu. İçerisinde kullanılan su borusu dahil genellikle eski tip olduğundan sorunlara sebebiyet verebiliyordu. Fakat artık ülkemizde sanayi alanın ve teknolojinin oldukça büyük oranda gelişmesi ve gelişmeye devam etmesi ile beraber artık binalar ve içlerinde kullanılan tüm boru ve tüm ürünler oldukça fazla oranda dayanıklıdır. Bunun sebebi ise genel olarak zeminde kullanılan dayanıklı malzemelere dayanmaktadır. Özellikle genelde bina içerisindeki borular, çoğu zaman gerek kimyasal maddelerden gerek ise daha değişik sebeplerden ötürü çoğunlukla arızaya uğrayabiliyorlardı. Bunun genel nedeni kullanılan boruların oldukça eski olması idi. Fakat yeni borularda böyle sorunlar yaşanmamaktadır.

 

 

Bir çok değişik çeşidi bulunan bu boru türlerinin çok daha fazla kullanılması ve yaygınlaşmasının asıl sebebi ilk olarak diğer borulara oranla çok daha hafif bir yapıda olmasıdır. Diğer borular ise ağırlık konusunda genelde sınıfta kalarak buna bağlı olarak çoğunluk ile bazı arızalara sebebiyet verebiliyorlardı. Boru kullanımında genel olarak hiçbir sorun çıkmadığından dolayı oldukça fazla kullanılan bir boru türüdür. Su borusu kullanımı ekstra önem gerektiren bir kullanıma sahiptir. Çünkü genel olarak ağır olan boruların içerisine su ağırlığı da geldiği zaman borular kolay bir biçimde aşınabilmekteydi.

Su borusu fiyatları

Su borularının bir çok olumlu yönü vardır. En büyük olumlu yönlerinden bir tanesi de genel olarak kimyasal maddelerden hiçbir şekilde etkilenmemesidir. Bu nedenle de oldukça kullanışlı ve yaygın kullanılan bir boru sistemidir. Donmaya karşı da ekstra güçlü olarak koruma sağlar. Bu nedenle de oldukça çok tercih edilir. İçlerinden geçen sıcak veya soğuk su hiçbir şekilde sorunlara sebebiyet vermemektedir. Su borusu fiyatları genel olarak firmadan firmaya göre değişkenlik gösterse de genel olarak piyasa bazında aynı oranda değişkenlik göstermektedir. Nalburlarda kolaylık ile bulabileceğiniz su borusu fiyatları borunun kalitesine ve uzunluğuna karşın değişiklikler gösterebilmektedir. Eğer ki sizlerde bir plastik boru satın almak istiyor iseniz öncelikli olarak bazı gerekli hususları bilmeniz gerekmektedir. İlk değinilmesi gereken nokta su borusu fiyatları hakkında gerekli bilgilere sahip olmaktır. Bu bilgileri de internet üzerinden geniş çaplı bir araştırma ile sağlayabilirsiniz. Firmamızda satışa sunulan tüm malzemeler su borusu da dahil son kalitedir. Bu nedenle eğer bir su borusuna ihtiyacınız var ise firmamızı güvenle tercih edebilirsiniz.

Yıllardır verdiğimiz hizmet ve ele aldığımız üstün başarı ile birçok kişiye su tesisat işlerinde su borusu satışı yaptık ve satışlarımıza son hız devam etmekteyiz. Sizler de bizleri tercih edebilir ve kaliteli malzemeler ile kaliteli alt yapı oluşturarak tüm boru döşeme ve alım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.-