Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara
RSS

Blog yorumlarından '2021' 'Nisan'

Toptan Streç Film

Endüstriyel kullanım için üretilen streç filmler, palet, koli ya da kutuların sarılarak dış etmenlerden korunması amacıyla kullanılmaktadır. Streç filmler, renksiz olurlar ve elastik bir özelliğe sahip oldukları için sardıkları ürünü sıkıca tutarlar. Eşyaların korunması ve ürünlerin ambalajlanması konusunda etkili olan streç filmler, kokusuzdur ve uzun ömürlere sahiptir. Paketleme sektöründe sıklıkla kullanılan bu ürünler genellikle toptan streç film olarak satın alınmaktadır. Böylelikle daha ekonomik yollar tercih edilerek bütçe zorlanmamaktadır.

 

Streç Film Türleri

Streç film genel olarak iki ayrı çeşitte bulunmaktadır. Bunlardan ilki küçük boyutlarda olan ve günlük kullanım için uygun olan streç filmdir. Diğeri ise palet streç filmidir. Bu tür streçler, daha çok ticari işlerde kullanılmaktadır. Çünkü paketleme ve dayanıklılık açısından, küçük boyutlardaki streç filmlere göre daha sağlamdırlar. Aynı zamanda palet streçler, darbelere karşı dayanıklıdır. Paketlendiği ürünlerin üzerine koku bırakmaz ve bu ürünleri dış etmenlerden korur. Ekonomik de olan palet streç film kullanım kolaylığı da sağlamaktadır.

Streç filmlerin mikron kalınlıklarına göre farklılık göstermesinin yanı sıra kullanım alanına göre de değişik türleri vardır. Bu türlerden biri olan palet streç film daha çok palet ile nakliyenin yapıldığı durumlarda tercih edilmektedir. Gıda streç filmleri ise gıda sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Bu açıdan bu streç filmler, yiyeceğin tazeliğini koruması ve bozulmaması için kullanılmaktadır. İş gücü maliyetini azaltması için kullanılan makine streç filmi isestrecin aynı gerginlikte sarılabilmesi açısından büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

 

 

Streç Film Fiyatları

Streç film fiyatları streç filmlerin kullanıldığı alanlara göre değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda bu fiyatlar, boy, ağırlık ve en gibi faktörler açısından da değişmektedir. Streç filmlerin mikron kalınlıkları da streç film fiyatları konusunu etkileyen bir diğer etkendir. Hammadde ve döviz kuruna göre de farklılık gösteren bu fiyatlar için tüm bu nedenlerden dolayı kesin bir fiyat söylemek oldukça zordur. Çünkü müşterilerin isteklerinin farklılaşması da streç film fiyatlarının değişmesine neden olmaktadır.Ancak toptan streç film satın almak bu ürünü kullanan firmalar açısından ekonomik açıdan büyük kolaylıklar sağlamaktadır.