Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara
RSS

Blog yorumlarından '2022' 'Mayıs'

Pimaş Boru Ne İşe Yarar?

Pimaş boru ne işe yarar?” sorusundan önce pimaş borunun ne işe yaradığını açıklamak çok daha faydalı olacaktır. Pimaş boru genel anlamı ile; mutfak, tuvalet, banyo ve bataryalardan kanalizasyona giden borular olarak tanımlanmaktadır. PVC malzeme kullanılarak üretilirler.  Halk arasında Pimas boru olarak bilinen bu boruların gerçek adı ise PPRC'dir. Plastik boru ve parçaları olarak da bilinen bu borular inşaat sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu boruların iç yüzeyi çok hafif ve tamamen pürüzsüzdür. Kurulumu kolaydır. Sıhhi tesisat yönünden de hijyeniklerdir. Pimaş boru ne işe yarar? sorusunun cevabı şebeke suyunun binaya girmesi ve atık suyun bina dışına tahliye edilmesidir şeklinde yanıtlanabilir. Isıya karşı oldukça dayanıklıdır. Kimyasal tehlikelere karşı da dayanıklı olması sayesinde geniş bir kullanım ağına sahiptir.

 

Pimaş Boru Nerelerde Kullanılabilir?

Pimaş boruları, zirai sulama şebekeleri, içme suyu şebekeleri, kablo koruma izolasyonu, tahliye kanalları, yüzme havuzları, kanalizasyon şebekeleri, atık su şebekeleri ve sanayi tesislerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle Pimaş boru ne işe yarar? sorusunun bir diğer cevabı ise yukarıdaki gibi birçok farklı alanda kullanılabilir olması ve bunların yanında dayanıklılığı ile ön plana çıkması olarak belirtilebilir. Hem pratik hem de ekonomik olması da tercih edilmesinin bir diğer nedenleri arasında yer almaktadır.

 

 

Pimaş Boruları Neden Tıkanır?

Pimaş boruları çoğunlukla yanlış kullanım nedeniyle tıkanmaktadır. Pimaş oluğuna gönderilen bazı nesnelerin bir süre sonra üst üste gelmesi ve oluğun içinden su akmaması durumunda tıkanma meydana gelir. Buna ek olarak, dübel tıkanmasının en yaygın nedenlerinden biri, inşaatta kullanılan malzemelerin oluklardan aşağı atılması, boru hatlarında birikmesi ve su akışını engellemesidir. Bu tür koşullar, pimaş tıkanmasının en yaygın nedenlerinden biridir. Geçmişte tıkanmış bu tip boruları açmak için bazı kırma işlemlerinin yapılması gerekmekteydi. Günümüzde tesisat alanında her geçen gün yenilenen teknoloji ile pimaş tıkanmaları herhangi bir kırma işlemi olmadan giderilmektedir. Tıkalı olan pimaş borularının açılması ya da temizlenmesi için özel cihazlar ve de görüntülü kamera sistemleri kullanılmaktadır. Bu sayede çok daha hızlı bir şekilde tıkanıklığın nerede olduğu bulunmakta ve hızlı bir şekilde tıkanıklıklar giderilmektedir. Ancak bu işlemler için mutlaka tecrübeli bir ustadan destek alınması önerilmektedir.