Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara
RSS

Blog yorumlarından '2021' 'Ağustos'

Su Tesisatında Kullanılan Borular Nelerdir?

En büyük ihtiyaçlarımızdan bir tanesi olan temiz suyun temini ve atık suyun giderler vasıtasıyla uzaklaştırılması amacıyla kullanılan su tesisatı, yaşamımızın olmazsa olmazıdır. Su tesisatının temelini su boruları oluşturmaktadır. Öncelikle şunu bilmemiz gerekir ki su tesisatı boruları çeşitlilik göstermektedir ve doğru yerde doğru borunun kullanımı son derece büyük önem arz eder. Hangi alanda hangi su borusunun kullanılması gerektiği iyi bir şekilde analiz edilmektedir. Çoğu su borusu edineceğiniz firma bu tespiti sizler için gerçekleştirir.

Örnek olarak yer altında kullanılan atık su boruları için kullanılan boru çeşidi farklı iken temiz su tesisatında kullanılan boru çeşidi tamamen farklıdır. Bunun yanı sıra doğal gaz ihtiyacını karşılayan boru çeşitleri de farklıdır. Isıya dayanıklı olmaları ve sızdırmazlık gerektirdiklerinden dolayı doğal gaz boruları diğerlerine oranla daha fazla farklılık içerir. Bu yazımızda su borusu çeşitleri ve kullanım alanlarına değineceğiz. Su tesisatı boruları;

  •          Galvanizli çelik boru
  •          Dökme demir boru
  •          Bakır boru
  •          Çelik boru
  •          Plastik boru

Gibi oldukça fazla çeşitlilik içerir. Kendine has yapıları ve üretim teknikleriyle her biri farklı özelliklere sahiptir. Gelin bu boruları yakından ve detaylı bir şekilde inceleyelim.

 

 

Plastik boru:
Plastik tip borular pvc özelliği kapsar. Genel olarak plastik yapılar sağlam gibi gözükmese de bu boruların pvc kaplı olmaları sağlamlık açısından hiçbir sorun yaratmamaktadır. Paslanmama özellikleri sayesinde oldukça fazla tercih edilen su borusu çeşitlerindendir.

Bakır boru:

Bakır boruların en önemli özellikleri ısıyı en iyi ileten boru çeşidi olmalarıdır. Bu nedenle su tesisatının doğal gaz döşemesi alanında çok fazla kullanılır. Yapıları gereği eğip bükmek zor olduğundan en az eğime sahip alanlarda kullanılması gereken borulardır.

Çelik boru:

Çelik borular kesme ve eğme gerektiren alanlarda kolay esneyen yapılarıyla kolaylık sağlar. Bunun yanı sıra oldukça sağlam borulardır. Sıvı ve gazın iletilmesi gereken alanlar sık kullanıldığı alanlardır ve genellikle burada kullanılmaları önerilir.

Galvanizli çelik boru:

Temiz su tesisatının en çok tercih edilen borusu olan galvanizli çelik boru basınca oldukça dayanıklıdır. Dayanıklılık düzeyleri orta, az ve yüksek olarak üç sınıfa ayrılmaktadır.

 

 

 

Kaliteli Streç Film Nasıl Olur?

Kaliteli streç film nasıl olur endüstride en çok kullanılan malzemelerden birisi olması sebebiyle merak edilmektedir. Gıda ürünleri ya da kimyevi maddelerin hava ile temasını engellemek için tercih edilmektedirler. Oldukça önemli olan bu işlevi sebebi ile kaliteli olması çok önemlidir. Çok kullanılması sebebiyle de alıcılar uygun fiyatlı seçeneklere yönelmektedir. Kaliteden ödün vermeden uygun fiyatlara streç film seçmek için ise ürünün özelliklerine dikkat etmek yeterli olacaktır. Üretilen streçin kaç mikron kalınlığa sahip olduğuna bakılması gerekir. Aynı zamanda alım yapılırken bobin yani kasnak ağırlığına bakmalı; net uzunluğuna dikkat etmek gereklidir.

 

Kaliteli Streç Film Hangi Malzemeden Yapılır

Sarma malzemesinden üretilen streç filmler ambalajlamada en çok kullanılan ürünlerdendir. Kaliteli streç film nasıl olur bakılacak olursa alfa olefin maddesinden faydalanıldığı görülmektedir. Elastik özelliği ile dikkat çeken alfa olefin bu işlevini hekzen gibi esnek olan maddelerden almaktadır. Yine delinmeye karşı oldukça dirençli olması da tercih edilme sebeplerindendir. Döküm metodu oldukça sık kullanılan üretim çeşitlerindendir. Yine şişirme yöntemi ile de üretildiği görülür. Elle ya da makine ile sarma yapılarak hazırlanabilmektedir. Firmamızca son teknolojik ekipmanlar ile ürünleri son derece kaliteli ve dayanıklı olarak müşterilerimize sunmaktayız. Ambalajlamada güvenilir isimlerden birisi olarak beğeniyle tercih edilmekteyiz.

 

 

Streç Film Nasıl Kullanılır

Hava ile teması engellemeye yarayan streç filmler birçok alanda kullanılmaktadır. Ürünlerin bozulmasını engellemek, başka maddeler ile etkileşiminin önüne geçmek maçaları ile tercih edilir. Yapıştırıcı ürünlerinin kurumasını engellemek için de en ideal seçeneklerden birisidir. Vernik için özellikle tercih edilmektedir. Gıda ürünlerinin ambalajlanmasında tercih edilir. Lojistik sektörünün vazgeçilmez ürünlerinden birisi olmakla birlikte birçok kolinin bir arada taşınmasına imkan verir. Bozulmadan ve dağılmadan taşımak için oldukça idealdir. Bunun yanı sıra ürünlerin ıslanması ve kirlenmesinin de önüne geçmektedir. Kaliteli streç film nasıl olur incelenecek olursa ürünleri delinme olmadan rahatlıkla sardığı görülmektedir. Esnek fakat güçlü formu ile kısa sürede ambalajlama işini bitirmenize yardımcı olur. Sarma makinelerinden yardım alınarak ya da el ile kullanılabilmektedirler.

İlginizi çekebilir: https://erboyplast.com.tr/en-kaliteli-tesisat-urunleri