Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara
RSS

Blog yorumlarından '2021' 'Ekim'

Tesisatta Hangi Boruları Kullanırım?

Bina içi temiz suların kullanımında borulara ihtiyaç duyulmaktadır. Sizler de Tesisatta Hangi Boruları Kullanırım? Diye merak ediyorsunuz doğru adrestesiniz. Hem kullanım amacına hitap eden, hem de temiz suların kalite açısından etkilenmemesine yardımcı olan tesisat boruları farklı malzemeler kullanılarak imal edilmektedir. Geçmişte kullanılan galvanizli boruların yanı sıra bu gün halk arasında pvc boru adı verilen plastik borular kullanılmaktadır. Galvaniz boruların teknik özelliklerine göre ömürleri çok kısa olurken pvc borular yüksek sıcaklık ve basınç altında bile daha fazla dayanım ömrü gösterecektir. Plastik, bakır vb. borular sıcak ve soğuk su tesisatlarında geçmişte tercih edilirken bu gün pimaş borular daha yaygın olmuştur.

Tesisatta Hangi Boruları Kullanırım? Diye merak edenler öncelikli olarak boruların teknik özellikleri hakkında bilgi almalıdır. Boruların ömrü kadar, ekonomik olması ve işçilik bakımından daha az maliyetli olması da önem taşır. Sıva üstü tesisatlarda tercih ise boruların estetik özellik göstermesine önem verilir. Temiz suyun kullanıldığı tesisatlarda tercih edilen borularda suyun akışının sağlanması amacı ile eğim verilmesi gerekir. Boruların birbirine bağlantıları ise kelepçe vasıtası ile yapılmalıdır, aksi taktirde su sızma sorunu meydana gelecektir. Yine bina dışına ve toprak altına boru döşemesi yapılıyor ise boruların 100 cm kadar gömülmesi gerekir. Ana yol gibi ağır vasıta araçların geçişinin mümkün olduğu noktalarda ise borular döşenirken gerekli olan önlemlerin alınması gerekir.

 

 

Tesisatta Hangi Boruları Kullanırım? Temiz su borularında polipropilen, cam elyaf, alüminyum folya takviyeli boru, bakır boru gibi farklı boru türleri kullanılmaktadır. Isıtma ve soğutma sistemler için tercih edilen bakır borular bu gün sıva üstü tesisat uygulamalarında görünüm bakımından da tercih edilmektedir. Polietilen borular kalorifer tesisatı, yerden ısıtma sistemi, sıcak ve soğuk su içme suyu tesisatı gibi farklı kullanım alanlarına sahip olurken cam elyaf borular ise basınçlı klima sistemlerinde kullanılmaktadır. Polipropilen borular da geniş kullanım alanları ve basınca dayanım özelliği sayesinde en çok tercih edilen borular arasındadır.

Sizler de tesisat boruları ve kullanım alanları hakkında detaylı bilgi ve fiyat  teklifi almak için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.