Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara
RSS

Blog yorumlarından '2020' 'Aralık'

Damla Sulama Borusu Kullanım Alanları Nelerdir?

Tarım ürünlerinin büyümesi ve gelişmesindeki en önemli faktör olan su, doğru oranda ve doğru zamanda verilmesi konusunda da büyük öneme sahiptir. Peki bu anlamda son yıllarda sıklıkla tercih edilen, hemen her üreticinin tarlasında yer alan damla sulama borusu kullanım alanları nelerdir? Tüm tarla, bağ ve bahçe gibi geniş alanlarda kullanılan sulama boruları sayesinde mahsule gerekli miktarda su aktarımı yapılarak su israfının önüne geçilir ve harcamalarınızı büyük oranda da azaltmaktadır. Pek çok avantajı bulunan damla sulama borusu sayesinde tüm ürünler, ihtiyaç duydukları kadar suyu alarak gelişimlerini tamamlamaktadırlar.

 

Uzman Ekibimizden Destek Alın  

0212 628 96 97

 

Damla Sulama Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Üreticilerin işlerini önemli ölçüde kolaylaştıran damla sulama sisteminin avantajları saymakla bitmez. Bunlardan bazıları:

  •          Damla sulama sistemi kullanılarak su kaybı minimuma indirilir.
  •          Damla sulama borusunun içerisine belirli aralıklarla yerleştirilmiş olan labirentler ile su istenilen miktarlarda bitkilere verilmektedir.
  •          Bu sulama yöntemi ile de suda eriyebilen gübreler su ile birlikte bitkilerin köklerine ulaşmakta ve böylece gübre tasarrufu da            sağlanmaktadır.
  •          Yabancı ot gelişiminin önüne geçilmiş olur.
  •          Damla sulama yöntemi ile toprağın hava alması da sağlanır.
  •          Sulama işçiliğine de ihtiyaç duyulmasına gerek kalmaz.
  •          Damla sulama ile birlikte havadaki rutubet azaltılmakta ve hastalıkların da önüne geçilmektedir.

 

 

Damla Sulama Sistemi Bölümleri

Pek çok çiftçi ve üreticinin tercihi olan damla sulama sistemi farklı bölümlerden oluşmaktadır. Bunlar;

  •          Kontrol Ünitesi: Bu kısımda suyun ve gübrenin süzülmesini sağlayan süzgeçler, basınç ölçerler, vanalar ve gübreleme tankı yer almaktadır. Üç farklı süzgecin yer aldığı bu kısımda kaba süzgeçler, kum – çakıl filtre ve elek süzgeçlerin bulunduğu görülmektedir.
  •          Ana Boru Hattı: Kontrol ünitesinden geçmekte olan su, ana boru hattı aracılığı ile diğer ana borulara gönderilir.
  •          Yan Boru Hattı: Su ana borudan alınır ve laterallere iletilir.
  •          Lateral: Yumuşak boru hatlarına verilen genel bir isim olan lateraller, damlatıcıların belli aralıklarla bağlandığı bir sistem olarak karşımıza çıkmakta ve toprak yüzeyinden gidenleri daha çok tercih edilmektedir.

 

Yağmurlama Boru

Yağmurlama boru sistemleri suyu belirli bir toprak yüzeyine yine belirli bir basınç altında ince damlacıklar halinde, yağmur şeklinde püskürten meme veya başlıkların yer aldığı borulardan oluşan bir sistemdir. Oldukça fazla alanda aktif olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle üretim ve satışları da oldukça fazla gerçekleştirilmektedir.

 

Uzman Ekibimizden Destek Alın  

0212 628 96 97

 

Yağmurlama boru sistemleri firmamız tarafından üretilen diğer tüm borular gibi kaliteli ham madde ve malzemelerden üretilmektedir. Yağmurlama sulama sistemlerinde su basınç altında yağmurlama başlıklarına tek tek iletilerek yapay bir yağmur gibi iletilerek uygulanmak istenen arazi yüzeyine uygulanmaktadır.  Yağmurlama boru sistemleri işlemlerinin kolay bir şekilde uygulanabilmesi için ana boru ve lateral hatlardan oluşan bir su iletim sistemine ve basıncı sağlayan bir sistem gereklidir. Basınç, pompai birimi tarafından sağlanmaktadır. Yağmurlama başlıkları da sistemi tamamlamaktadır.

Genel olarak yağmurlama sistemlerinde kullanılan boru çeşitleri sulanacak bitkiye, ekonomik koşullara, toprağa ve benzeri koşullara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle isteğinize bağlı olarak üretim gerçekleştirilmektedir. Yağmurlama borusu ve yağmurlama başlığı çeşitleri için web sitemiz içerisinde gezintiye çıkabilirsiniz.

 

 

Yağmurlama boru sistemlerinin özellikleri

 

  •          Kullanımı oldukça kolaydır ve güvenlidir. Mevsimlik ekimler ve kalıcı ekimler için oldukça idealdir.
  •          Oldukça yüksek kaliteli ürünlerden üretilmektedir.
  •          UV katkılı oldukları için zararlı olabilecek güneş ışınlarına karşı oldukça dayanıklıdır.
  •          Büyük ve uzun mesafeli uygulamalarda pürüzsüz iç yüzeyi sayesinde basınç kaybı oldukça azdır.
  •          Sürekli olarak toplama ve serme durumuna karşı büyük ölçüde dayanıklıdır.
  •          Mandallı tip yağmurlama boru sistemleri 50, 63, 75, 90, 110, 125, 140, 160 çaplarında üretilebilmektedir.
  •          Tarım alanlarında çok fazla kullanılan gübre ve kimyasallara karşı yüksek korumalı ve dayanıklıdır.
  •          Tüm tarımsal ihtiyaçları karşılayacak düzeyde avantajlı sistemlerdir.

Yağmurlama boru sistemleri fiyatlarımız seçeceğiniz ve kullanacağınız alanın ihtiyaçlarını karşılayacak boru seçimi sonucunda değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle öncelikle kullanım alanlarınızı belirlemelisiniz.

Üretimde kullandığımız tüm malzeme ve materyaller son kalite malzemelerdir. Bu nedenle uzun vadeli kullanım için oldukça uygundur. Tercihinizi güvenle bizden yana kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ve telefon numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.

Polietilen Nedir?

Bir polimer çeşidi olan polietilen tüm dünyada yıllık toplam 90 milyon metrik ton üzerinde bir üretim payına sahiptir. Petrol ve doğal gazın en etkili şekilde kullanıldığı alan olan polietilen enerji iletimi, gıda ambalajları, tüketim malları, elektronik, ev eşyaları, endüstriyel depolama ve ulaşım endüstrileri, daha birçok alanda aktif olarak kullanılmaktadır. Kısaca PE diye isimlendirilmektedir.

 

Uzman Ekibimizden Destek Alın  

0212 628 96 97

 

Dış darbelere dayanıklı olan polietilen maddesi, dallanma özelliğine göre sert veya yumuşak üretilebilmekte ve nemli işlerde kullanılabilmektedir. Çamaşır suyu ve tuz ruhu gibi tahriş edici temizlik kimyasallarının ambalajlanmasında kullanılması oldukça büyük oranda dayanıklı olduğunun kanıtıdır. Ülkemizde birçok sektörde aktif olarak kullanılmakta ve üretimi de firmamız tarafından gerçekleştirilmektedir. Polietilen kullanılarak ürettiğimiz plast ürünlerimiz de firmamızda mevcuttur.

Dayanıklı boru, plastik ve benzeri ürünler polietilen kullanılarak üretilmektedir. Dayanıklılık güçleri ile uzun vadeli kullanım sağlamaktadır.

 

 

Polietilen Maddelerin Çeşitleri

  •          Aype (Alçak Yoğunluklu) PE (Polietilen)
  •          Yype (Yüksek Yoğunluklu) PE (Polietilen)
  •          Alçak Yoğunluklu Çizgisel Polietilen
  •          Çok Alçak Yoğunluklu PE (Polietilen)
  •          İkincil Polimer. Etilen Vilny Ester
  •          İyonomer Polietilen

Kırılganlığı fazla olan alanlarda, polietilen maddeden yapılan saydam malzemeler üretilmektedir. Böylece kullanışlılığı daha fazla olmaktadır. Polietilen maddesinde dallanma olayının yükseltilip alçaltılmasıyla birlikte, yoğunluğu yüksek veya düşük malzeme üretimi gerçekleştirilmektedir. Dallanmanın artırılması ile polietilen maddenin yoğunluğu düşmektedir. Böylece daha esnek olmaktadır. Saydam olan ve cama benzeyen polietilen, züccaciye başta olmak üzere birçok sektörde aktif rol oynamaktadır.

Polietilen kullanılarak üretilen tüm ürünlerimiz uzun vadeli kullanım sağlayan kaliteli ürünlerdir. Fiyatlar da çeşitlere göre sık olarak değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle çeşit seçiminde kullanım alanınıza en uygun çeşidi seçmelisiniz. Dayanıklı olan ürün ve ambalajlar yüksek yoğunluklu polietilenden üretilerek meydana getirilmektedir. Piyasada kullanılan ve yoğun miktarda talep görüp satışı yapılan çeşidi özellikle şeffaf olan çeşididir. Şeffaflık derecesiyle yoğunluğunun doğrudan alakası vardır. Yoğunluk arttıkça şeffaflık artmaktadır. Buna bağlı olarak mukavemet ve dayanıklılık da aynı oranda artmaktadır.

Detaylı bilgi için web sitemizde gezintiye çıkabilir, telefon numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.

 

HDPE Telekomünikasyon Su Borusu

HDPE, petrolden elde edilen ve yüksek yoğunluklu polietilen malzemedir. Hdpe  telekomünikasyon su borusu üstün fiziksel ve kimyasal özelliklere sahiptir ve aynı zamanda boru uygulamaları için mükemmel tercihlerden biridir.60 yıllık bir geçmişe sahip olduğu bilinen bu borular yüksek mukavemetli malzemelerden üretildiğinden hdpe boru fiyatları biraz yüksek olabilmektedir.

 

 

Bu borular yıllar boyunca başarı ile kullanılmış olup, zaman geçtikçe çelik ve beton gibi alternatif boruları tarihe gömerek kendisine olan rağbeti oldukça arttırmaktadır. Yüksek ısı ile eritilebilen hdpe  telekomünikasyon su borusu, çatlak ilerleme direnci çok yüksek olan hdpe madde ile üretilmektedir. 

 

Uzman Ekibimizden Destek Alın  

0212 628 96 97

 

  •      Boru projelerinde kullanılan bu hdpe boru çeşidi, uzun yıllar güvenle kullanılan dayanıklı bir borudur. Uzun kullanım ömrü ile birlikte kullanacağınız hdpe  telekomünikasyon su borusu, uzun yıllar yeniden tadilat gerektirmediğinden sizler için en kaliteli projeyi sağlamaktadır.
  •      Özellikle basınçlı borular ve elektronik eşya yapımına katkıda bulunan hdpe, suyun yanı sıra çoğu etkene karşı dayanıklı olduğundan yıllardır sıklıkla tercih edilmiştir.
  •      Gerilim çatlağı, çatlak ilerleme direncinin en üst seviyede bulunduğu hdpe, boru yapımında kullanıldığında ekstra dayanıklılık sağlamakta ve birçok alanda kullanımı tercih edilmektedir.
  •      Hdpe  telekomünikasyon su borusu içeriğinde bulundurduğu kaliteli ürünlere göre değişebilmekte ve en önemlisi de tercih ettiğiniz firmadan firmaya farklılık gösterebilmektedir.
  •      Çelik, ahşap ve plastik gibi birçok malzemeye göre çok daha kolay birleştirilebilir olması, hdpe boruları ve malzemeleri seçmek için en önemli sebeplerden biridir. İnşaat gibi yerlerde de sıklıkla kullanılan bu borular, hdpe  telekomünikasyon su borusu fiyatları  konusunda da fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.
  •      Güvenilir ve adı duyulmuş firmalardan alışveriş yapmak her zaman en çok önerilen işlemlerden biri olmuştur. Siz de birtakım araştırmalar sonucunda en kaliteli hdpe ürünlere sahip olabilirsiniz.
  •      Metal içerikli borular hdpe borulardan da çok önce kullanılmaktadır ve kalite bakımından da oldukça zengindir. Ancak hdpe boruların ortaya çıkmasıyla olağanüstü kalite görüldüğünden en çok tercih edilen boru çeşidi bu olmuştur.
  •      Boru üreticilerinin ve fabrikalarının binbir çeşit aşamadan geçirerek ürettiği hdpe  telekomünikasyon su borusu, en kaliteli hizmeti sunmak için piyasaya sürülmekte ve siz değerli müşterilerin hizmetine sunulmaktadır.
Havuz Pompası

Havuz pompası, havuz içerisindeki sirkülasyonu sağlayan pompalardır. Suyu emerek ağzında bulunan filtreler aracılığıyla böcek, yaprak, dal gibi istenmeyen maddelerden suyu arındırır. Aynı zamanda suyu sürekli devir daim yaptırdığı için bakterilere karşı kullanılan havuz kimyasalları ve klorun suya eşit miktarlarda dağıtılmasını sağlar.

 

Uzman Ekibimizden Destek Alın  

0212 628 96 97

 

  •      Havuz sisteminin kalbi su pompasıdır . Daha teknik bir bilgi vermek gerekirse tipik bir pompa sisteminde, bir elektrik motoru pompa gövdesinin içinde bir pervane döner. Pervane, suyu çeşitli kanallardan filtreden geçirir ve su girişlerine geri döndürür.
  •      Eğer havuzu sık ve kalabalık kullanıyorsanız daha sık, seyrek ve az kişiyle kullanıyorsanız daha seyrek çalıştırabilirsiniz. Diğer bir konu ise kavuzunuz kapasitesidir. Ortalama olarak 4 saatte çalışıp mola verilmesi önerilir.

 

 

  •      Yaz aylarında, günde en az 12 saat, maksimum 2 saatlik mola vermenizi öneririz. Bu, 4 saatlik filtreleme ve ardından 2 saatlik bir mola ve ardından sürekli olarak tekrar eder. Bu sayede çok daha az kimyasal maddeye ihtiyacınız olacak ve her zaman berrak bir yüzme havuzuna sahip olacaksınız. Havuz pompası, neredeyse hayat kurtarıcıdır.

 

  •      Eğer havuzun pompası yok ise bu durumda su dolumu yapıldıktan kısa bir süre sonra havuz yeniden kirlenecektir. Bakteriler ve mikroplar suda birikecek ve çok kısa bir sürede havuz oldukça kirli bir hal alacaktır. Bunun nedenlerinden biri ve en önemlisi havuz pompasının bulunmamasıdır. Havuzlarda biriken kir, sinek, böcek ve bakterileri temizlemek ve mikroplarla savaşacak kimyasalların daha iyi bir şekilde yayılması için havuz pompasına ihtiyaç vardır.

 

  •      Havuz pompası, havuz içerisinde bulunan sirkülasyonu sağlayan pompalara verilen isimdir. Suyu emer ve ağız kısmında bulunan filtreler aracılığı ile böcek, sinek, yaprak gibi istenmeyen maddelerden suyu arındırır, suyun temiz kalmasını sağlar.

 

  •      Havuz pompası sayesinde su durmadan devir daim yapar ve böylece bakterilere karşı kullanılan havuz kimyasalları da havuza eşit bir şekilde dağılır. Ayrıca havuzun önemli maddelerinden biri olan klorun, eşit miktarda yayılmasına da olanak sağlar. Havuz pompaları için havuz mekanizmasının kalbidir diyebiliriz.
Damla Sulama Borusu

Tarımsal üretimi sağlayan ve fazlalaştıran en önemli husus sudur. Sulamanın doğru bir şekilde yapılması oldukça önemlidir. Bu doğrultuda kullanılan malzeme ve sulama borularının kalitesi son derece büyük önem taşımaktadır. Damla sulama borusu sistemleri bu alanlarda kullanılan bir sistemdir. Geleneksel düzeyde yüzey sulama yöntemleri ancak tesviye edilmiş arazilerde uygulanabilir. Ayrıca suyun bol ve kalite olarak, sulamaya büyük oranda elverişli ve uygun olması gerekmektedir.

 

Uzman Ekibimizden Destek Alın  

0212 628 96 97

 

Damla sulama borusu sisteminde kullanılan boru sistemleri firmamız tarafından kaliteli malzemeler ve ham maddeler kullanılarak üretilen borulardır. Damla sulama sistemleri sulama suyunun, filtre edilerek doğru bir şekilde süzüldükten sonra, eriyebilir gübre ile veya gübresiz olarak toprak yüzeyine ya da içine damlalar halinde verilmesine verilen isimdir. Suyun damlalar halinde verilebilmesi için basıncın düşük olması gerekmektedir.

Damla sulama borusu sistemi damlatıcıların dışında 4 kısımdan oluşmaktadır. Bu kısımlar;

  •          Kontrol ünitesi
  •          Yan ana boru hattı
  •          Ana boru hattı
  •          Lateraller

 

 

  1.        Kontrol Ünitesi: Suyun ve gübrenin süzüldüğü süzgeçler, basıncın kontrol edildiği basınç ölçerler (manometre), vanalar ve gübreleme                 tankından meydana gelmektedir.
  2.        Yan Ana Boru Hattı: Ana borudan suyu alıp, laterallere ileten boru hattıdır.
  3.        Ana Boru Hattı: Kontrol ünitesinden geçen su ana boru hattı ile yan ana borulara iletildiği kısımdır.
  4.        Lateraller: Üzerinde damlatıcıların belli aralıklarla bağlandığı yumuşak (polietilen veya yumuşak P.V.C.) boru hattıdır.

Damla Sulama Borusu Sistemlerinin Avantajları

  •          Su damlaları yağmurlamada olduğu gibi havada hareket etmeyeceği ve bitkinin toprak üstü kısmı ıslatılmayacağı için su çok randımanlı bir biçimde kullanılabilir. Bu da işlemde avantaj sağlar.
  •          Damla sulama sistemleri kullanılan ürünler daha kaliteli ürünler olmaktadır.
  •          Yabancı ot ile mücadelede de damla sulama yöntemi oldukça avantajlıdır.
  •          Diğer sulama yöntemlerine göre damla sulama sistemleri eğimli arazilerde su ve toprak kaybına yol açmamaktadır.

Oldukça fazla avantajı olan damla sulama borusu sistemi boruları firmamız tarafından kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmekte ve satışa sunulmaktadır. Fiyat bilgisi ve diğer detaylı bilgiler için web sitemizde gezintiye çıkabilir ya da telefon numaralarımızdan bize kolayca ulaşabilirsiniz.