Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara
RSS

Blog yorumlarından '2021' 'Mayıs'

Hdpe Boru Kullanım Alanları

Ülkemizde ve dünyada boru üretimi, günümüzde eskiye nazaran daha kaliteli olarak gerçekleştirilmektedir. Boru sanayisi, inşaat sektörünün önemli ve vazgeçilmez bir alt kolunu oluşturmaktadır. İnşaat sanayinin yanı sıra imalat sanayi ve otomotiv sektörlerindeki gelişmeler de çelik boru sektöründeki talep seviyesi üzerinde etkili olmaktadır. Hdpe boru sistemi, günümüzde avantajları bakımından en çok kullanılan boru çeşitlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkar. Hdpe borular üstün düzey kimyasal özellikleri ve fiziksel özellikleri dolayısıyla oldukça kullanışlı bir borudur.

Hdpe Boru Avantajları

Hdpe boruların üretimi, yüksek ısı ile eritilebilen kimyasal ve çatlak ilerleme direnci çok yüksek olan HDPE ( High Density Polyethylene – Yüksek Yoğunluklu Polietilen) hammadde ile gerçekleştirilmektedir. Ekonomik anlamda maliyeti düşüren hdpe boru sistemleri kullanıldığı alanlara ve proje koşullarına göre yaklaşık olarak 50-100 yıl boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılır.

 

 

Hdpe boru sistemlerinden önce kullanılan metal borular, akışkan veya çevresel her türlü etken ile kimyasal tepkimeye girdiklerinden dolayı korozyon (paslanma) sorunu ile oldukça yüksek düzeyde karşı karşıya kalınmasına sebebiyet veriyorlardı. Bu durum, yüksek oranda hidrolik kayıplara neden olarak sistem verimliliğini ciddi oranda tehdit etmekteydi. Hatta uzun süreler geçmesi ile korozyon metal borunun ömrünü bitirmekte ve çok büyük maliyete sebebiyet veren yenileme işlemini gerektirmekteydi. Fakat hdpe borularda korozyon meydana gelmemekte ve herhangi bir pas mikroorganizma oluşumu görülmemektedir. Bu da uzun ömürlü bir hidrolik sisteminin kurulmasına imkân vermektedir. Bunun yanı sıra hdpe boru sistemleri;

  •          Esnek yapıda olduklarından dolayı sünmeye karşı dirençlidir.
  •          Döşeme kolaylığı sağlarlar.
  •          Çevre dostudur.
  •          -50 °C ile +60 °C gibi çok yüksek sıcak aralığında güvenle kullanılabilir.
  •          Ağırlığının düşük olması nedeniyle taşıması kolay ve ucuzdur.
  •          Depremlerden en az etkilenen türdür.
  •          Yüzeyinde organik maddeler tutunmasına izin vermez.
  •          Elektriği iletemezler.

Hdpe Boru Maliyeti

Hdpe boru maliyeti firmadan firmaya göre değişmektedir. Üretim aşaması dikkate alındığında fiyatlar buna göre şekillenebilir. Bunun yanı sıra kurulma aşamaları da fiyat belirleme konusunda önemli bir husustur. Fakat şu bilinmelidir ki hdpe borular, boru alanında en başarılı kullanım sağlayan ve en uygun fiyatlı borulardır.