Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara
RSS

Blog yorumlarından '2021' 'Haziran'

Pimaş Boru Nerelerde Kullanılır?

PVC boru, musluk suyu kullanımı nedeniyle tahliye edilen atık suların (lavabo, küvet ve duş gibi) bina dışındaki kanalizasyona veya rögarlara taşındığı boruyu ifade eder. Günümüzde inşaat sektöründe, PVC borular, tuvalet, mutfak gibi giderlerde yapı malzemesi olarak ilk tercih haline gelmiştir. PVC boruların hammaddesi sert plastik olduğu için kırılma ve aşınmaya karşı uzun yıllar dirence sahiptir. Özellikle mutfak, banyo, tuvalet ve bahçelerin sulama sistemlerinde kullandığımız PVC borular farklı sıhhi alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. PVC boruların bu alanlarda tercih edilmesinin en büyük nedeni, çatlak ve kırılma riskinin en az olduğu boru tipi olmalarıdır.

 

Pimaş Boru Kullanım Alanları

Pimaş boru içme suyunu ve pis suları emmek için kullanıldığından hammaddeleri ve taşıdıkları su ne tat ne de koku alır. Su ile reaksiyona girmedikleri ve korozyona karşı çok dayanıklı oldukları için binalarda siyah beyaz renkli PVC borular tercih edilmektedir. Yapısı biyofilm oluşumunu engelleyebildiği ve çevre koruma borularının işlevini artırabildiği için su kirliliğini önleyebilir. Ayrıca iç yüzeyi sayesinde akışkan sürtünmesini ve akış direncini minimuma indirir. Dayanıklı yapısı ve yüksek kimyasal direnci nedeniyle endüstriyel atıkların arıtılmasında kullanılabilir. Taşıması ve kurulumu kolaydır. Basınçlı içme suyu, tarımsal sulama, kanalizasyon, endüstriyel ve kimya tesisleri, yüzme havuzları, endüstriyel su ürünleri yetiştiriciliği ve yangın koruma ağları gibi endüstriyel ve hizmet sektörlerinin uzun süreli kullanımını sağlamak için ağırlıklı olarak pimaş borular kullanılmaktadır.

 

 

Pimaş Boru Avantajları ve Dezavantajları

Pik borular ve beton borularla karşılaştırıldığında PVC borular çok hafiftir. Aynı zamanda kimyasallara dayanıklıdır ve iletken değildirler. Korozyon (pas) yoktur ve donmaya karşı dayanıklıdır. Kullanımları hızla artan kalın cidarlı PVC borular ses problemlerini de en aza indirebilmektedir. Olası dış şoklara dayanamasalar da esneklikleri nedeniyle çok fazla zarar görmezler. Bu açıdan kaliteli ürünlerimiz ile pimaş boru kullanım alanları doğrultusunda ihtiyacınız olan her yer için boru temin edebilirsiniz. Bu sayede dayanıklı ürünler ile uzun vadeli bir kullanım sağlarsınız. Bunun için firmamız ile iletişime geçerek pimaş borularına ulaşma imkanını elde edebilirsiniz.