Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara
RSS

Blog yorumlarından '2020' 'Eylül'

Kanalizasyon Temizliğinde Plastik Borunun Önemi

Ne yazık ki pek çok sebepten dolayı kanalizasyonlarda tıkanıklıklar meydana gelebiliyor. Erimesi zor olan herhangi bir cismin tuvaletten ya da farklı bir giderden aşağı atılması boruda tıkanıklık yaratabiliyor. Kanalizasyon temizliğinde plastik borunun önemi ise tam da bu noktada ortaya çıkıyor. Sıkıntılı süreçleri bir arada getiren bu tıkanıklığın sebebi bazen bir küçük oyuncak, bazense bir bebek bezi olabiliyor. Kanalizasyonlara bakıldığında içlerinden türlü cisimler çıkması mümkün. Kanalizasyon temizliğinde plastik borunun önemi burada devreye giriyor. Boruların sağladığı avantajlar ile birlikte tıkanıklık kısa süre içerisinde çözülüyor. Özellikle kalabalık ve büyük şehirlerde gider kullanımı farklılık gösterdiğinden dolayı bu tarz sorunlar yaşanabiliyor.

 

Uzman Ekibimizden Destek Alın  

0212 628 96 97

 

Kanalizasyon temizliğinde plastik borunun önemi ise saymakla bitmiyor. Borular düz yapıları sayesinde kir ve pisliklerin direkt olarak ortamdan uzaklaşmasına sebep olabiliyor. Korozyon riski olmaması sebebi ile kolay bir şekilde temizlenebiliyor. Ayrıca borularda kırık olması durumunda değiştirilmesi de yüksek maliyetler gerektirmiyor. Konutların yanı sıra otel ve hastane gibi farklı konaklama alanlarında da kanalizasyon temizliğinde plastik borunun önemi büyüktür. Uyarılmasına rağmen pek çok kişi erimesi mümkün olmayan atıkları giderlere atmakta ve tıkanıklık meydana gelmektedir. Pik döküm ve büz boruların ikamesi olan plastik ya da pimaş borular sayesinde sızıntı tehlikesi meydana gelmemekte ve borular çevresel faktörlere karşı yüksek mukavemet göstermektedir.

 

 

Kanalizasyon temizliğinde plastik borunun önemi üzerine konuşurken ayrıca PVC ya da plastik boruların tıkanma sebeplerine de değinelim.

  •          Boru çaplarının küçük seçilmesi
  •          Dirseklerin dik açıda kullanılması
  •          Deterjan ve yağ atıklarının boruların iç kısmında bir plaka oluşturması
  •          Eğimin yeterli derecede olmaması ya da yönünün yanlış olması
  •          Birleşme esnasında iki çatal kullanımı

Ayrıca dikey ya da yatay olarak döşenmiş olan pimaş borularda da farklı sebeplerden dolayı tıkanıklık meydana gelebilir. Kanalizasyon temizliğinde plastik borunun önemi büyüktür. Çünkü tıkanıklık olduğu durumlarda sorun kolayca çözülebilir. Contalar sayesinde sızdırma yapmayan bu borularda herhangi bir kırık ya da çatlak var ise borular uygun maliyetli olmaları sebebi ile hemen değiştirilir ve yüksek işçilik maliyetlerini de gerektirmez.