Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara
RSS

Blog yorumlarından '2022' 'Ocak'

Hdpe Boru Ne İçin Kullanılır?

Günümüzde hdpe boru çeşitleri oldukça geniş kullanım alanlarına sahip olan boru çeşitlerinden bir tanesidir. Öncelikle hdpe, petrolden elde edilen polietilen bir malzemedir. Hdpe borular, yüksek ısı enerjisi ile eritilebilen kimyasal direnci ve çatlak ilerleme direnci oldukça yüksek olan bir borulardır. Bu nedenle kullanıldıkları alanda oldukça büyük avantajlar sağlarlar. Hdpe bpru çeşitleri şehir içi altyapı projelerinde kesilme kolaylığı bakımından avantaj sağladıklarından dolayı oldukça sık bir biçimde kullanılırlar.

 

Hdpe Boru Üstünlükleri

Hdpe boru sistemlerinden önce kullanılan metal borular, akışkan veya çevresel her türlü etken ile kimyasal tepkimeye girdiklerinden dolayı korozyon (paslanma) sorunu ile oldukça yüksek düzeyde karşı karşıya kalınmasına sebebiyet veriyorlardı. Bu durum, yüksek oranda hidrolik kayıplara neden olarak sistem verimliliğini ciddi oranda tehdit etmekteydi. Hatta uzun süreler geçmesi ile korozyon metal borunun ömrünü bitirmekte ve çok büyük maliyete sebebiyet veren yenileme işlemini gerektirmekteydi. Fakat hdpe borular yapıları gereği tüm bu sorunları ortadan kaldırmaktadır.

Yüksek sıcaklıkta eriyebilen hdpe boru çeşitleri her işte kolaylıkla kullanılabilen bu borular oldukça dinamik yapılara sahiptirler. Bunun yanı sıra yüksek maliyetli işlerde de maliyeti düşürdüklerinden aynı zamanda oldukça güçlü hammaddelerden yapıldıklarından dolayı kullanımlarında ayrıca avantaj vardır ve oldukça sık kullanılırlar. Ülkemizdeki büyük sorunlardan olan deprem konusunda da hdpe boruların yüksek avantajları vardır. Öyle ki hdpe borular depremlerden en az etkilenen boru çeşitlerinden bir tanesidir.

 

 

Hdpe Boru Fiyatları

Hdpe boru fiyatları genel olarak firmadan firmaya göre değişkenlik göstermektedir. Üretim aşaması dikkate alındığında fiyatlar buna göre şekillenebilir durumdadır. Bunun yanı sıra kurulma aşamaları da fiyat belirleme konusunda önemli bir husustur. Fakat şu bilinmelidir ki hdpe borular, boru alanında en başarılı kullanım sağlayan ve en uygun fiyatlı borulardır. Hdpe boru fiyatları araştırması yapmadan önce alanınıza en gerekli olan borunun hangisi olduğunu belirlemeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Bu nedenle kapsamlı araştırmalar bütçe yönetimi konusunda önemlidir. Referansları güçlü olan firmaları tercih etmeniz de kaliteli kullanım açısından son derece önem arz eder.