Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara
RSS

Blog yorumlarından '2022' 'Şubat'

Boru Çeşitleri Nelerdir?

Boru Çeşitleri Nelerdir? Dendiğinde akla gelen pek çok boru türü olmaktadır. Boruların üretimi esnasında kullanılan ham maddeler boru çeşitlerini belirlemede en önemli kriter olarak karşımıza çıkmaktadır. Boru dendiğinde akla ilk olarak çelik borular gelebilmektedir. İleri teknoloji ile imal edilen bu boruların paslanmaz özelliği bulunmaktadır. Ayrıca pek çok sektörde alüminyum borular da sıklıkla kullanılmaktadır. Çelik borulara nazaran korozyon riski daha çok olan bu borular şekil verme gibi kolaylıkları ile pek çok ortamda da karşımıza çıkmaktadır. Bakır borular sıcak ve soğuk su gibi iletimlerin olması gerektiği yerde kullanılır. Lehim ile birbirine bağlanabilen bakır boruların yanı sıra inşaat sektöründe pvc malzemeden imal edilen borular da sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Boruların Kullanım Alanları

Boru Çeşitleri Nelerdir? Sorusunun cevabı aslında boruların kullanım alanlarını da doğrudan etkilemektedir. Geniş bir yelpazede siz değerli müşterilerimize sunmuş olduğumuz borular inşa edilen konutlarda, doğalgaz iletiminde, sıcak ve soğuk su ayrımının yapılması gereken noktalarda kullanılabilmektedir. Ağır ve hafif sanayi dallarında da karşımıza çıkan bu boruların çeşitleri kullanım alanlarının belirlenmesinde de etkili olmaktadır. Borular arasında bir devamlılık olabilmesi için ara elemanlardan da destek alınmaktadır. Örneğin bina içinde pis suların dış ortama tahliye edilmesi amacı ile pvc borular kullanılırken sıcak su kaynaklarında ısı iletiminin olabilmesi için bakır boruların kullanıldığı görülmektedir.

 

 

Bina İçinde Kullanılan Tesisat Boruları

Alt yapı, bina içleri ve tarımsal sulama alanları gibi farklı ortamlarda kullanılan Boru Çeşitleri Nelerdir? Dersiniz karşımıza pek çok boru çıkmaktadır. Plastik borular genelde tarım, alt yapı ve bina içi tesisatlarda kullanılmaktadır. PVC atık su sitemleri, borular ve ek parçaları, kompozit borular, folyolu borular, mobil sistem ve zemin ısıtmada kullanılan borular, zeminden ısıtmalı borular gibi çok farklı boru çeşitleri bulunmaktadır. Bu boru çeşitleri kullanım alanı ve ihtiyaçlara göre sınıflandırılmaktadır. Örneğin sıcak ya da soğuk su ihtiyacının karşılanması amacı ile bir boru temin edilecekse mobil sistem ve zeminden ısıtma özelliği olan noktalarda bu borular kullanılabilir. Atık sular için ise pvc boru adını alan borular tercih edilmektedir.

Sizler de farklı boru çeşitlerini sitemiz üzerinden inceleyerek hemen sipariş oluşturabilirsiniz.