Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara
RSS

Blog

Kanalizasyon Borusu Nasıl Döşenir?

Kanalizasyon sistemi, şehirleşme açısından oldukça önemli bir noktada durmaktadır. Bu sistem, insanları hastalıklardan korumak için geliştirilmiş bir önlemdir. Kanalizasyon sisteminde, atık sular, boruların yardımıyla atık merkezlerine iletilirler. Hastalıklardan korunmak ve daha konforlu bir yaşam için kanalizasyon borularının şehrin her yanını bir örümcek ağı gibi sarması ve periyodik aralıklarla değiştirilmesi gerekir.

Kanalizasyon borularının döşenmesi, uzmanlık ve deneyim isteyen bir iştir. Bu boruları döşeyen mühendislerin, teknisyenlerin, ustaların ve işçilerin tecrübeye sahip olması oldukça önemlidir. Tecrübeli bir ekip, borudan kaynaklı arızaları ve kaynağını tespit ederek, yeni borunun döşenmesine buna dikkat edecektir.

Kanalizasyon boruları nerede olursa olsun, ilk olarak döşendiği için en altta kalmaktadır. Bu borular toprağın 4 metre kadar altına döşenmelidir. Üzerine ise sonradan asfalt dökülüp, parke döşenmelidir. Peyzaj işleri ise en son olarak yapılmaktadır. Bu sebeple eğer borular hasar görürse, üzerinde yapılmış olan tüm malzemelerde zarar görecektir. Bu tip riskleri ortadan kaldırmak için kanalizasyon boru döşemesine azami derecede dikkat edilmelidir.

Kanalizasyon Borusu Nasıl Döşenir

Kanalizasyon Borusunun Döşenmesi

Kanalizasyon borusunun döşenmesi azami derece dikkat ve özen gerektiren bir işlemdir. Bu sebeple tüm adımlar uzmanlarca uygulanmalıdır. Atık su borularının döşenmesinde şu adımlara dikkat edilmelidir;

  •          İster bina içinde olsun isterse dışında, atık sular ana rögarda toplanır ve bu borulardan gerecek şehir kanalizasyonuna aktarılır. Bu sebeple bina içerisinde daha küçük çaplı borular kullanılırken, ana borular ise en büyük çaplılardan seçilmelidir.
  •          Bu boruların eğimleri yüzde altı oranını geçmeyecek şekilde yüksek olmalıdır. Binalardan gelen atık su borusunun rögara bağlandığı nokta, belediyenin kanalizasyon hattından daha yukarı da olmamalıdır. Aksi halde atık sular geri basabilir. Bu tip bir yükselti vermeye imkan olmayan düz yerleşim yerinde asgari ölçüler verilerek bağlantı yapılmalıdır. Bunun yanı sıra kanalizasyon suyunun geri basmaması için ana rögara çekvalt monte edilmelidir.
  •          Atık suların, şehir kanalizasyon hattına kadar olan bölümünde korige boru, küng yani beton boru ve pimaş olarak tabir edilen sert plastik ürünler kullanılır. Bu borulardan tercih ettiğiniz ürüne göre döşeme yapılması önem arz eder.
  •          Korige boru kullanımında kanalın çökmemesi için derin bir kazım yapılmalıdır. Küng boru kullanılıyorsa, bağlantı noktaları betonla çok iyi derece kapatılmalıdır. Ağaçların kökleri suya ulaşmak için, beton boruların çatlak kısımlarından girerler. Bu da borunun tıkanmasına neden olur. Sert plastik borular ise döşendikten sonra ince kum ile üzeri kapatılmalıdır. Sert cisimler plastik boruları çatlatabilir.
  •          Atık su borusu şehir kanalizasyonu yerine belirli aralıklarla yapılmış olan rögarlara bağlanmalıdır. Rögar bağlanırken ise, bina atık su borusunun çıkışı, şehir atık su borularından daha yukarıda olmalıdır.
  •          Eğer kanalizasyon borusu rögar yerine zorunlu bir sebepten beton boruya bağlanırsa, binanın atık su borusu belediyenin borusuna bağlanırken boru fazla uzatılmamalıdır. Uzatılmış olan borunun uç kısmında biriken katı malzeme tıkanmalara sebebiyet verebilir. Eğer gereğinden kısa olursa ise, pis su sızması meydana gelebilir.
Pimaş Boru Ne İşe Yarar?

Pimaş boru ne işe yarar?” sorusundan önce pimaş borunun ne işe yaradığını açıklamak çok daha faydalı olacaktır. Pimaş boru genel anlamı ile; mutfak, tuvalet, banyo ve bataryalardan kanalizasyona giden borular olarak tanımlanmaktadır. PVC malzeme kullanılarak üretilirler.  Halk arasında Pimas boru olarak bilinen bu boruların gerçek adı ise PPRC'dir. Plastik boru ve parçaları olarak da bilinen bu borular inşaat sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu boruların iç yüzeyi çok hafif ve tamamen pürüzsüzdür. Kurulumu kolaydır. Sıhhi tesisat yönünden de hijyeniklerdir. Pimaş boru ne işe yarar? sorusunun cevabı şebeke suyunun binaya girmesi ve atık suyun bina dışına tahliye edilmesidir şeklinde yanıtlanabilir. Isıya karşı oldukça dayanıklıdır. Kimyasal tehlikelere karşı da dayanıklı olması sayesinde geniş bir kullanım ağına sahiptir.

 

Pimaş Boru Nerelerde Kullanılabilir?

Pimaş boruları, zirai sulama şebekeleri, içme suyu şebekeleri, kablo koruma izolasyonu, tahliye kanalları, yüzme havuzları, kanalizasyon şebekeleri, atık su şebekeleri ve sanayi tesislerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle Pimaş boru ne işe yarar? sorusunun bir diğer cevabı ise yukarıdaki gibi birçok farklı alanda kullanılabilir olması ve bunların yanında dayanıklılığı ile ön plana çıkması olarak belirtilebilir. Hem pratik hem de ekonomik olması da tercih edilmesinin bir diğer nedenleri arasında yer almaktadır.

 

 

Pimaş Boruları Neden Tıkanır?

Pimaş boruları çoğunlukla yanlış kullanım nedeniyle tıkanmaktadır. Pimaş oluğuna gönderilen bazı nesnelerin bir süre sonra üst üste gelmesi ve oluğun içinden su akmaması durumunda tıkanma meydana gelir. Buna ek olarak, dübel tıkanmasının en yaygın nedenlerinden biri, inşaatta kullanılan malzemelerin oluklardan aşağı atılması, boru hatlarında birikmesi ve su akışını engellemesidir. Bu tür koşullar, pimaş tıkanmasının en yaygın nedenlerinden biridir. Geçmişte tıkanmış bu tip boruları açmak için bazı kırma işlemlerinin yapılması gerekmekteydi. Günümüzde tesisat alanında her geçen gün yenilenen teknoloji ile pimaş tıkanmaları herhangi bir kırma işlemi olmadan giderilmektedir. Tıkalı olan pimaş borularının açılması ya da temizlenmesi için özel cihazlar ve de görüntülü kamera sistemleri kullanılmaktadır. Bu sayede çok daha hızlı bir şekilde tıkanıklığın nerede olduğu bulunmakta ve hızlı bir şekilde tıkanıklıklar giderilmektedir. Ancak bu işlemler için mutlaka tecrübeli bir ustadan destek alınması önerilmektedir.

Plastik Boru Üreticileri

Plastik boru üreticileri denince en çok tercih edilen firmaların başında gelmekteyiz. Basınçlı içme suyu kanalları gibi birçok alanda tercih edilen, plastik borular, uzun yıllar hayatımızdadır ve birçok alanda kullanılır. Yüksek dayanıklı ve kaliteli malzemelerden üretilen borular, suya dayanıklı olmakla birlikte aynı zamanda yıpranmaz ve eskimez. Plastik borular uzun yıllardır en çok kullanılan nalbur araçlarından biri olmuştur. Genellikle bağlantı parçası olarak kullanılan plastik borular, birçok plastik parçayı birbirine bağlarken tercih edilmektedir. Şebeke suyu kullanımı ile birlikte oluşan kirli su, kanalizasyon ve diğer atık toplama alanlarına iletmeyi sağlayan borular su geçirmez özelliği ve kalitesi ile uzun yıllardır tercih edilen ürünlerdir.

 

Plastik Boru Farkı

Plastik borular, bakterilerin üremesini engellediği için, su giderleri gibi alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Günümüzde genellikle yanlış ürün kullanımı sonucu görülen boru tıkanmaları, istenmeyen durumlardır. Lavaboların uzun süre yağ kire maruz kalması ve bazı maddelerin birikmesiyle oluşan tıkanıklar oluşabilmektedir. Plastik boru üreticileri tarafından üretilen kaliteli ve dayanıklı boruların kullanımında çok nadir olarak bu tıkanma gibi durumlar görülmektedir. Doğru kullanıldığında plastik borular, piyasada en kaliteli borulardan birisidir. Özellikle bu borular en iyi üreticilerden alınarak yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçilebilir. Plastik borular, kalitesini yıllardır korumakla birlikte kullanıcılar tarafından en sık tercih edilen borulardan biri olmuştur.

 

 

Plastik Boru Özellikleri ve Fiyatları

Farklı özelliklerdeki plastik boru üreticileri tarafından üretilen borular, genellikle uygun fiyatlı ve ekonomik ürünlerdir. Her bütçeye hitap eden boru fiyat seçenekleri ile plastik borular kullanıcıların işini kolaylaştırır. Ayrıca boru fiyatları boru modellerine göre e değişiklik göstermektedir. Ürün boyutu, ses ve ısı yalıtım özellikleri fiyatlar üzerinde belirleyici olmaktadır. Plastik borular en çok tercih edilen borulardandır. Plastik borular, ısıtma, soğutma, tesisat gibi birçok alanda kullanılan ürünlerdir. Esnek ve dayanıklı kullanıcıları dikkatini çekmeyi başaran bu ürünler ergonomik tasarıma sahiptir ve istenilen alanda kolayca kullanılabilir. Fiyat olarak bütçe dostu olan plastik borular kullanıcılara yüksek performans ve verim sunar. Bütçenize ve ihtiyacınıza uygun olan ürünleri tercih ederek kaliteli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Boru Çeşitleri Nelerdir?

Boru Çeşitleri Nelerdir? Dendiğinde akla gelen pek çok boru türü olmaktadır. Boruların üretimi esnasında kullanılan ham maddeler boru çeşitlerini belirlemede en önemli kriter olarak karşımıza çıkmaktadır. Boru dendiğinde akla ilk olarak çelik borular gelebilmektedir. İleri teknoloji ile imal edilen bu boruların paslanmaz özelliği bulunmaktadır. Ayrıca pek çok sektörde alüminyum borular da sıklıkla kullanılmaktadır. Çelik borulara nazaran korozyon riski daha çok olan bu borular şekil verme gibi kolaylıkları ile pek çok ortamda da karşımıza çıkmaktadır. Bakır borular sıcak ve soğuk su gibi iletimlerin olması gerektiği yerde kullanılır. Lehim ile birbirine bağlanabilen bakır boruların yanı sıra inşaat sektöründe pvc malzemeden imal edilen borular da sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Boruların Kullanım Alanları

Boru Çeşitleri Nelerdir? Sorusunun cevabı aslında boruların kullanım alanlarını da doğrudan etkilemektedir. Geniş bir yelpazede siz değerli müşterilerimize sunmuş olduğumuz borular inşa edilen konutlarda, doğalgaz iletiminde, sıcak ve soğuk su ayrımının yapılması gereken noktalarda kullanılabilmektedir. Ağır ve hafif sanayi dallarında da karşımıza çıkan bu boruların çeşitleri kullanım alanlarının belirlenmesinde de etkili olmaktadır. Borular arasında bir devamlılık olabilmesi için ara elemanlardan da destek alınmaktadır. Örneğin bina içinde pis suların dış ortama tahliye edilmesi amacı ile pvc borular kullanılırken sıcak su kaynaklarında ısı iletiminin olabilmesi için bakır boruların kullanıldığı görülmektedir.

 

 

Bina İçinde Kullanılan Tesisat Boruları

Alt yapı, bina içleri ve tarımsal sulama alanları gibi farklı ortamlarda kullanılan Boru Çeşitleri Nelerdir? Dersiniz karşımıza pek çok boru çıkmaktadır. Plastik borular genelde tarım, alt yapı ve bina içi tesisatlarda kullanılmaktadır. PVC atık su sitemleri, borular ve ek parçaları, kompozit borular, folyolu borular, mobil sistem ve zemin ısıtmada kullanılan borular, zeminden ısıtmalı borular gibi çok farklı boru çeşitleri bulunmaktadır. Bu boru çeşitleri kullanım alanı ve ihtiyaçlara göre sınıflandırılmaktadır. Örneğin sıcak ya da soğuk su ihtiyacının karşılanması amacı ile bir boru temin edilecekse mobil sistem ve zeminden ısıtma özelliği olan noktalarda bu borular kullanılabilir. Atık sular için ise pvc boru adını alan borular tercih edilmektedir.

Sizler de farklı boru çeşitlerini sitemiz üzerinden inceleyerek hemen sipariş oluşturabilirsiniz.

Hdpe Boru Ne İçin Kullanılır?

Günümüzde hdpe boru çeşitleri oldukça geniş kullanım alanlarına sahip olan boru çeşitlerinden bir tanesidir. Öncelikle hdpe, petrolden elde edilen polietilen bir malzemedir. Hdpe borular, yüksek ısı enerjisi ile eritilebilen kimyasal direnci ve çatlak ilerleme direnci oldukça yüksek olan bir borulardır. Bu nedenle kullanıldıkları alanda oldukça büyük avantajlar sağlarlar. Hdpe bpru çeşitleri şehir içi altyapı projelerinde kesilme kolaylığı bakımından avantaj sağladıklarından dolayı oldukça sık bir biçimde kullanılırlar.

 

Hdpe Boru Üstünlükleri

Hdpe boru sistemlerinden önce kullanılan metal borular, akışkan veya çevresel her türlü etken ile kimyasal tepkimeye girdiklerinden dolayı korozyon (paslanma) sorunu ile oldukça yüksek düzeyde karşı karşıya kalınmasına sebebiyet veriyorlardı. Bu durum, yüksek oranda hidrolik kayıplara neden olarak sistem verimliliğini ciddi oranda tehdit etmekteydi. Hatta uzun süreler geçmesi ile korozyon metal borunun ömrünü bitirmekte ve çok büyük maliyete sebebiyet veren yenileme işlemini gerektirmekteydi. Fakat hdpe borular yapıları gereği tüm bu sorunları ortadan kaldırmaktadır.

Yüksek sıcaklıkta eriyebilen hdpe boru çeşitleri her işte kolaylıkla kullanılabilen bu borular oldukça dinamik yapılara sahiptirler. Bunun yanı sıra yüksek maliyetli işlerde de maliyeti düşürdüklerinden aynı zamanda oldukça güçlü hammaddelerden yapıldıklarından dolayı kullanımlarında ayrıca avantaj vardır ve oldukça sık kullanılırlar. Ülkemizdeki büyük sorunlardan olan deprem konusunda da hdpe boruların yüksek avantajları vardır. Öyle ki hdpe borular depremlerden en az etkilenen boru çeşitlerinden bir tanesidir.

 

 

Hdpe Boru Fiyatları

Hdpe boru fiyatları genel olarak firmadan firmaya göre değişkenlik göstermektedir. Üretim aşaması dikkate alındığında fiyatlar buna göre şekillenebilir durumdadır. Bunun yanı sıra kurulma aşamaları da fiyat belirleme konusunda önemli bir husustur. Fakat şu bilinmelidir ki hdpe borular, boru alanında en başarılı kullanım sağlayan ve en uygun fiyatlı borulardır. Hdpe boru fiyatları araştırması yapmadan önce alanınıza en gerekli olan borunun hangisi olduğunu belirlemeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Bu nedenle kapsamlı araştırmalar bütçe yönetimi konusunda önemlidir. Referansları güçlü olan firmaları tercih etmeniz de kaliteli kullanım açısından son derece önem arz eder.

Kaliteli Boru Kullanmanın Avantajları

Borular içme ya da atık sularının ortama girişinin ya da çıkışının sağlanması amacı ile kullanılmaktadır. Piyasada pek çok boru çeşidi bulunmaktadır. Bu boruların her biri farklı kullanım amaçlarına sahiptir. Birbirine ikame olabilecek borular da bulunmasına karşın bu boruların birbirleri ile kıyaslandığında pek çok avantajı ya da dezavantajı bulunmaktadır. Ancak bu borularda en çok dikkat edilmesi gereken nokta kalitedir. Kaliteli borular tercih edilmediği taktirde oraya pek çok sorun çıkabilmektedir. Özellikle bina içerisinde yer alan boruların kaliteli olmaması, montajlarının profesyonel bir şekilde yapılmaması sebebi ile ortaya pek çok sorun çıkar. Boruların değişimi bazen zorlaşabilir, alt katlara kirli suların sızması mümkün olabilir.

 

 

Bu tür olumsuz durumlarla karşılaşmak bireyleri üzecektir. Kirli suyun tavandan akması, boruların ve giderlerin tıkanması gibi durumlar can sıkıcı olmaktadır. Tüm bu durumlara karşın kaliteli ve ortam için uygun olan boruların tercih edilmesi gerekir. Örneğin geçmişte yaygın bir şekilde demir borular kullanılıyordu. Bu borular elbette ki dayanıklıydı fakat su ile temas ettiği için korozyon riski fazlaydı. Ayrıca borularda herhangi bir tıkanıklık olduğunda yeni boru ile değişimde pek çok işçiliğe girişmek gerekiyordu. Bu boruların yerine kullanılan pimaş borular ise zamanla en çok tercih edilen borular kategorisine girdi. Bu durumun sebebi boruların antibakteriyel olması, düz olması sebebi ile içerisinde kir birikmemesi, montajının ve değişiminin kolay olması gibi avantajlar geliyordu.

Ancak kaliteli ürün imal etmeyen bir firma ile iş ortaklığı yapıldığında ortaya kötü sorunlar çıkabilir. Borularda tıkanma meydana gelebilir. Bu tür durumlara karşı boru satın alacağınız firmayı önceden araştırmanız gerekiyor. Borularda en çok karşılaşılan sorun olan tıkanmaya karşı çeşitli önlemler alınmalıdır. Boruların sızdırmaz contalar ile montaj yapılması, herhangi bir olası sorunda kolay bir şekilde sorunun çözülmesi gerekmektedir. Borular farklı en ve boy ölçülerine sahiptir. Ayrıca köşeli alanlarda da dirseklerden yardım alınmaktadır. Hem bina içi hem de bina dışında kullanımı uygun olan bu boruları kaliteli firmalardan temin ederek sizler de büyük kolaylıklar elde edebilirsiniz.

Neden Kaliteli Boru Kullanmalıyım?

Değişen yaşam standartları ve gelişen teknoloji ile beraber lokomotif sektör olarak bilinen inşaat sektörü de büyük bir dönüşüm içindedir. Hizmet aralıkları, ustadan kalfaya, mühendisten teknisyenlere kadar ekip olarak sunulur. Sektörde sıkça sorulan neden kaliteli boru kullanmalıyım sorusuna karşılık boruların öneminden bahsetmesek olmaz.  Yalıtım ve sessizlik gibi hususların ön planda yer aldığı günümüz projelerinde inşaat alanının önemi beraberinde boruların önemini de getirdi. Borular, iç katmanlarında pislik biriktirmeyen yapıda ve pürüzsüz imalata sahip olanların orta bölümlerinde sessizlik özelliği açısından bazı katkı maddeleri eklenir. Dış alanlarında boruların herhangi bir darbe karşısında zedelenme yaşamaması için U-PVC tercih edilir. Bu borular sessizlik özelliğiyle ek parçalardan bir araya gelir.

 

Kaliteli Boru Üretimi

 

Neden kaliteli boru kullanmalıyım? Sorusuna öneri olarak HDPE borular sunulabilir. Kimyasala olan dirençleri ve çatlak ilerlemeye olan dirençleri oldukça yüksek yapıdadır. Günümüzde beton, çelik, gıda ve Pvc Boru gibi alternatifleri yerine üstün özellikleriyle ilk sırada yer alır. Normal şartlarda 50-100 yol arasında servis ömrüne sahip olan HDP borular, genel garanti süreci olarak 50 yıla dahil alternatif servis hizmetleri de sunulur.  Yorgunluk dirençleri oldukça yüksek olan bu ürünler, hammadde yoğunluğunun düşük oluşu malzemeyi hafifleştirerek kolay taşınabilir olmasını sağlar. Sarsıntı, titreşim ve hatta deprem gibi olaylar karşısında esnek yapıları sayesinde minimum bir etki sunar.

 

 

Boruların Özellikleri ve Yapısı

 

Bir başka açıdan inceleyecek olursak eğer Neden kaliteli boru kullanmalıyım? Sorusuna ergonomik ve uzun ömürlü olması açısından değerlendirildiği yorumu yapılabilir. Pek çok kullanım amacına hizmet eden borular, tüm alandan en maksimum fayda için hizmet sunar. Burada aslında en önemli nokta hangi amaç için kullanılacağının belirlenmesidir. Belirlenen amaç doğrultusunda pozitif ve negatif yönler değerlendirilerek bir yorumda bulunulabilir. Tabi artık gelişen teknoloji sayesinde pek çok şey daha kolay elde edilebilir durumda. Ürün özelliklerini tek tıkla elde edebilir, geniş bilgi sahibi olabilirsiniz. Tüm ihtiyaçlarınıza yanıt olan firmamız, müşteri memnuniyeti hizmet anlayışı ile sizlere sorunsuz hizmet sunar. Bizimle iletişime geçerek konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tesisatta Hangi Boruları Kullanırım?

Bina içi temiz suların kullanımında borulara ihtiyaç duyulmaktadır. Sizler de Tesisatta Hangi Boruları Kullanırım? Diye merak ediyorsunuz doğru adrestesiniz. Hem kullanım amacına hitap eden, hem de temiz suların kalite açısından etkilenmemesine yardımcı olan tesisat boruları farklı malzemeler kullanılarak imal edilmektedir. Geçmişte kullanılan galvanizli boruların yanı sıra bu gün halk arasında pvc boru adı verilen plastik borular kullanılmaktadır. Galvaniz boruların teknik özelliklerine göre ömürleri çok kısa olurken pvc borular yüksek sıcaklık ve basınç altında bile daha fazla dayanım ömrü gösterecektir. Plastik, bakır vb. borular sıcak ve soğuk su tesisatlarında geçmişte tercih edilirken bu gün pimaş borular daha yaygın olmuştur.

Tesisatta Hangi Boruları Kullanırım? Diye merak edenler öncelikli olarak boruların teknik özellikleri hakkında bilgi almalıdır. Boruların ömrü kadar, ekonomik olması ve işçilik bakımından daha az maliyetli olması da önem taşır. Sıva üstü tesisatlarda tercih ise boruların estetik özellik göstermesine önem verilir. Temiz suyun kullanıldığı tesisatlarda tercih edilen borularda suyun akışının sağlanması amacı ile eğim verilmesi gerekir. Boruların birbirine bağlantıları ise kelepçe vasıtası ile yapılmalıdır, aksi taktirde su sızma sorunu meydana gelecektir. Yine bina dışına ve toprak altına boru döşemesi yapılıyor ise boruların 100 cm kadar gömülmesi gerekir. Ana yol gibi ağır vasıta araçların geçişinin mümkün olduğu noktalarda ise borular döşenirken gerekli olan önlemlerin alınması gerekir.

 

 

Tesisatta Hangi Boruları Kullanırım? Temiz su borularında polipropilen, cam elyaf, alüminyum folya takviyeli boru, bakır boru gibi farklı boru türleri kullanılmaktadır. Isıtma ve soğutma sistemler için tercih edilen bakır borular bu gün sıva üstü tesisat uygulamalarında görünüm bakımından da tercih edilmektedir. Polietilen borular kalorifer tesisatı, yerden ısıtma sistemi, sıcak ve soğuk su içme suyu tesisatı gibi farklı kullanım alanlarına sahip olurken cam elyaf borular ise basınçlı klima sistemlerinde kullanılmaktadır. Polipropilen borular da geniş kullanım alanları ve basınca dayanım özelliği sayesinde en çok tercih edilen borular arasındadır.

Sizler de tesisat boruları ve kullanım alanları hakkında detaylı bilgi ve fiyat  teklifi almak için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Su Tesisatında Kullanılan Borular Nelerdir?

En büyük ihtiyaçlarımızdan bir tanesi olan temiz suyun temini ve atık suyun giderler vasıtasıyla uzaklaştırılması amacıyla kullanılan su tesisatı, yaşamımızın olmazsa olmazıdır. Su tesisatının temelini su boruları oluşturmaktadır. Öncelikle şunu bilmemiz gerekir ki su tesisatı boruları çeşitlilik göstermektedir ve doğru yerde doğru borunun kullanımı son derece büyük önem arz eder. Hangi alanda hangi su borusunun kullanılması gerektiği iyi bir şekilde analiz edilmektedir. Çoğu su borusu edineceğiniz firma bu tespiti sizler için gerçekleştirir.

Örnek olarak yer altında kullanılan atık su boruları için kullanılan boru çeşidi farklı iken temiz su tesisatında kullanılan boru çeşidi tamamen farklıdır. Bunun yanı sıra doğal gaz ihtiyacını karşılayan boru çeşitleri de farklıdır. Isıya dayanıklı olmaları ve sızdırmazlık gerektirdiklerinden dolayı doğal gaz boruları diğerlerine oranla daha fazla farklılık içerir. Bu yazımızda su borusu çeşitleri ve kullanım alanlarına değineceğiz. Su tesisatı boruları;

  •          Galvanizli çelik boru
  •          Dökme demir boru
  •          Bakır boru
  •          Çelik boru
  •          Plastik boru

Gibi oldukça fazla çeşitlilik içerir. Kendine has yapıları ve üretim teknikleriyle her biri farklı özelliklere sahiptir. Gelin bu boruları yakından ve detaylı bir şekilde inceleyelim.

 

 

Plastik boru:
Plastik tip borular pvc özelliği kapsar. Genel olarak plastik yapılar sağlam gibi gözükmese de bu boruların pvc kaplı olmaları sağlamlık açısından hiçbir sorun yaratmamaktadır. Paslanmama özellikleri sayesinde oldukça fazla tercih edilen su borusu çeşitlerindendir.

Bakır boru:

Bakır boruların en önemli özellikleri ısıyı en iyi ileten boru çeşidi olmalarıdır. Bu nedenle su tesisatının doğal gaz döşemesi alanında çok fazla kullanılır. Yapıları gereği eğip bükmek zor olduğundan en az eğime sahip alanlarda kullanılması gereken borulardır.

Çelik boru:

Çelik borular kesme ve eğme gerektiren alanlarda kolay esneyen yapılarıyla kolaylık sağlar. Bunun yanı sıra oldukça sağlam borulardır. Sıvı ve gazın iletilmesi gereken alanlar sık kullanıldığı alanlardır ve genellikle burada kullanılmaları önerilir.

Galvanizli çelik boru:

Temiz su tesisatının en çok tercih edilen borusu olan galvanizli çelik boru basınca oldukça dayanıklıdır. Dayanıklılık düzeyleri orta, az ve yüksek olarak üç sınıfa ayrılmaktadır.

 

 

 

Kaliteli Streç Film Nasıl Olur?

Kaliteli streç film nasıl olur endüstride en çok kullanılan malzemelerden birisi olması sebebiyle merak edilmektedir. Gıda ürünleri ya da kimyevi maddelerin hava ile temasını engellemek için tercih edilmektedirler. Oldukça önemli olan bu işlevi sebebi ile kaliteli olması çok önemlidir. Çok kullanılması sebebiyle de alıcılar uygun fiyatlı seçeneklere yönelmektedir. Kaliteden ödün vermeden uygun fiyatlara streç film seçmek için ise ürünün özelliklerine dikkat etmek yeterli olacaktır. Üretilen streçin kaç mikron kalınlığa sahip olduğuna bakılması gerekir. Aynı zamanda alım yapılırken bobin yani kasnak ağırlığına bakmalı; net uzunluğuna dikkat etmek gereklidir.

 

Kaliteli Streç Film Hangi Malzemeden Yapılır

Sarma malzemesinden üretilen streç filmler ambalajlamada en çok kullanılan ürünlerdendir. Kaliteli streç film nasıl olur bakılacak olursa alfa olefin maddesinden faydalanıldığı görülmektedir. Elastik özelliği ile dikkat çeken alfa olefin bu işlevini hekzen gibi esnek olan maddelerden almaktadır. Yine delinmeye karşı oldukça dirençli olması da tercih edilme sebeplerindendir. Döküm metodu oldukça sık kullanılan üretim çeşitlerindendir. Yine şişirme yöntemi ile de üretildiği görülür. Elle ya da makine ile sarma yapılarak hazırlanabilmektedir. Firmamızca son teknolojik ekipmanlar ile ürünleri son derece kaliteli ve dayanıklı olarak müşterilerimize sunmaktayız. Ambalajlamada güvenilir isimlerden birisi olarak beğeniyle tercih edilmekteyiz.

 

 

Streç Film Nasıl Kullanılır

Hava ile teması engellemeye yarayan streç filmler birçok alanda kullanılmaktadır. Ürünlerin bozulmasını engellemek, başka maddeler ile etkileşiminin önüne geçmek maçaları ile tercih edilir. Yapıştırıcı ürünlerinin kurumasını engellemek için de en ideal seçeneklerden birisidir. Vernik için özellikle tercih edilmektedir. Gıda ürünlerinin ambalajlanmasında tercih edilir. Lojistik sektörünün vazgeçilmez ürünlerinden birisi olmakla birlikte birçok kolinin bir arada taşınmasına imkan verir. Bozulmadan ve dağılmadan taşımak için oldukça idealdir. Bunun yanı sıra ürünlerin ıslanması ve kirlenmesinin de önüne geçmektedir. Kaliteli streç film nasıl olur incelenecek olursa ürünleri delinme olmadan rahatlıkla sardığı görülmektedir. Esnek fakat güçlü formu ile kısa sürede ambalajlama işini bitirmenize yardımcı olur. Sarma makinelerinden yardım alınarak ya da el ile kullanılabilmektedirler.

İlginizi çekebilir: https://erboyplast.com.tr/en-kaliteli-tesisat-urunleri