Erboy Plast...Kaliteli, Güvenli Alışveriş...
Close
Filters
Ara

Tesisatta Kaliteli Boru Kullanmanın Önemi

Kirli suların ortama geldiği ve pis suların da ortamdan tahliye edildiği borular su borularıdır. Özellikle lokomotif sektör adı verilen inşaat sektöründe çok fazla karşımıza çıkan bu borular çok çeşitlidir. PVC ya da halk arasına bilinen adı ile Pimaş borular bu sektörde çokça tercih edilmektedir. Tesisatta Kaliteli Boru Kullanmanın Önemi ise yadırganamayacak kadar büyüktür. Bu sebeple ev ve iş yerlerinde kullanılan bu çok amaçlı boruların uzun vadeli düşünülerek kaliteli tercih edilmesi gerekiyor. Su borularının kalitesiz seçilmesi, kullanılan ham maddenin mukavemetli olmaması sebebi ile tıkanıklık ya da sızdırma sorunları yaşanabilmektedir. Boru kırıklarında kurulum ya da diğer sebeplerden dolayı ortaya çıkacak bir çatlakta pis su da maalesef ortamı kirletebilir.

 

 

Tesisatta Kaliteli Boru Kullanmanın Önemi noktasında ustaların, mühendislerin ya da diğer yetkili kişilerin titiz davranması gerekiyor. Peki tesisat borusu seçerken neye dikkat edilmelidir?

  •          Kullanım amacına karar verilmesinin ardından boru seçimi yapılmalıdır.
  •          Boruların kaliteli olması su kalitesini de olumsuz etkilemeyecektir.
  •          Suyun tahliyesi işleminde boruların bir miktar eğimli olarak montajı yapılmalıdır.
  •          Korozyon ve pas riskine karşı kaliteli boru seçilmelidir.
  •          Malzeme kalınlığı ve özelliklerine göre boruların ömrü farklılık gösterebilir. Kaliteli boruların ömrü 50 yıldır.
  •          Basınç ve sıcaklık gibi etkenler boruların ömrünü doğrudan etkiler.
  •          Estetik beklentisi olanlar bakır boru tercih edebilir.
  •          Galvanizli ürünlere göre plastik borular çokça kullanılmaktadır.

Tesisatta Kaliteli Boru Kullanmanın Önemi incelendiğinde oldukça fazla avantajdan söz edilmektedir. Özellikle temiz su ve ısıtma sistemlerinde PP borular, kimyasal mukavemeti yüksek, ısıya ve basınca dayanıklı olması sebebi ile çokça tercih ediliyor. Üstün özellikleri ile bu borular pislik ve kireç tutmuyor. İşçilik açısından maliyetli olmadıkları gibi kolay şekilde montajı yapılıyor, herhangi bir tıkanma ya da çatlak anında sorun hızlı bir şekilde çözülüyor. Mukavemeti iyi olmayan borular ise çok çabuk tıkanır, kırılma, çatlama ve sızdırma olaylarına çok fazla rastlanıldığı için yüksek işçilik maliyetleri gerektirir. Bakır ya da polietilen boru çeşitleri de ihtiyaca binaen tercih edilebilmektedir. Çürüme ve kireçleme yapmayan bu boruların da mukavemeti yüksek olmakla birlikte tüketicilerin kaliteli ürünlere yönelmesi, kullanım ömrü ile doğru orantılı olacaktır.

 

Yorum yazınız